Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Umělec ztrhal volby: Bobošíková je hloupá a Fischer pomáhal Zemanovi vyhrát

Umělec ztrhal volby: Bobošíková je hloupá a Fischer pomáhal Zemanovi vyhrát
Jiří Dědeček | zdroj: Mediafax

Český písničkář a spisovatel Jiří Dědeček se v éteru Pressklubu Frekvence 1 rozhodl zúčtovat s první českou přímou volbou hlavy státu. Umělec se nechal slyšet, že se stydět za hlavu státu naučil za Husáka. Proto by byl nerad, pokud by prý na Hradě seděl Zeman. Jana Fischera označil za nastrčenou figurku, která měla Zemanovi pomoci ve volbách a dostala za to hodně peněz.

Nejdůležitější je dle autora rozhlasových a televizních pořadů Jiřího Dědečka charakter prezidentského kandidáta, dává totiž jako hlava státu příklad národu. „Vše ostatní až potom,“ myslí si Dědeček. A to splňují některé dámy, které byly ve volbě neúspěšné.

Kdyby se na Hrad dostala Táňa Fischerová, lid by nelitoval. Je ale podle Dědečka zároveň legrační, že svůj hlas ve volbě hodila někomu jinému. Jde vidět, že to nebrala moc vážně, zhodnotil její počínání umělec.

Co ale nese básník Dědeček velice nelibě, je Zemanův postup do druhého kola z první pozice. „Stydět se za prezidenta jsem se naučil za Husáka,“ řekl v pořadu Pressklub s tím, že by byl nerad, kdyby se na Hrad dostal právě Zeman.

Vše co kandidát z Vysočiny říká, je podle umělce totiž lež a přetvářka. Dědeček k tomu v éteru přiložil pár osobních zkušeností. Zemanovo vítězství by textař viděl za velké neštěstí, a proto doufá, že se Schwarzenbergské křídlo semkne a v druhém kole voleb to půjde vidět. To, že je Zeman kandidátem ruských skupin, je veřejná pravda, upozornil básník a dodal, že „příklon k Rusku by Karel dokázal zastavit.“

Zdroje: