Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Advokát Sokol lituje Klause a přináší novinky o obvinění Parkanové a Julínka

Advokát Sokol lituje Klause a přináší novinky o obvinění Parkanové a Julínka
Tomáš Sokol | zdroj: Isifa.com

ROZHOVOR Kdyby byl známý advokát Tomáš Sokol na místě policejního vyšetřovatele, který obvinil exministra zdravotnictví Tomáše Julínka, cítil by se trapně. Jednání policie nejen v tomto případě považuje za diletantské a nezodpovědné. Obhájce, který zastupuje i poslankyni Vlastu Parkanovou, se vyjádřil i k hysterické kampani kolem novoroční amnestie.

„I kdyby našli jednoho 'pachatele' amnestie, stejně dostal nějaké politické zadání. Toho, kdo měl být odpovědný, toho jsme už dávno měli. Byl to prezident a krutě za to zaplatil,“ řekl v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz. obhájce.

Vaše klientka, poslankyně za TOP 09 a bývalá ministryně obrany Vlasta Parkanová, která je obviněna kvůli údajně předraženému nákupu vojenských letadel CASA, byla znovu vyslýchána na policii. Objevilo se v případu něco nového?

Nic nového, rozhodně nenastaly žádné nové skutečnosti, nic se v té věci nezměnilo, alespoň podle mého přesvědčení. Pokud jsem mohl zaregistrovat, polská strana odmítla sdělit jakékoli detaily jimi kupovaných letadel CASA, což se samozřejmě dalo čekat, to není nic překvapujícího.

A ze Španělska, kde byla letadla vyrobena, a dalších zemí, které je nakoupily, ještě nepřišly informace, které si česká policie k případu nákupu vojenských letadel CASA vyžádala?

Ne a ani z Portugalska nic nedorazilo.

Zdroje: