Dnes je úterý 16. dubna 2024., Svátek má Irena
Počasí dnes 11°C Zataženo

Američan se roky neoholil, závistí by před ním zbledl i Krakonoš

Američan se roky neoholil, závistí by před ním zbledl i Krakonoš
Zúčastnil se tří desítek soutěží | zdroj: Profimedia

Vousy nikdy nevyšly úplně z módy, v posledních letech jsou však obzvlášť in. Což potvrdí i řada zarostlých hipsterů napříč zeměkoulí. Lance Wooton z Kentucky však tento trend posunul do extrému...

Wooton se pyšní téměř metrovým plnovousem, kterým předčí i vládce krkonošských hor či čaroděje Gandalfa z Pána prstenů. Sedmadvacetiletý Američan svou ozdobu pěstuje dlouhých pět let. A to s řádnou pečlivostí. 

Jak to všechno začalo? Wooton, který je profesí šéf IT oddělení, si údajně začal nechat růst vousy, aby se mohl na Halloween převléci za piráta a působil dostatečně věrohodně. Pak ho však pozvali na první soutěž vousáčů - a už se neoholil. 

Vousy pro něj nejsou jen ozdobou, ale i životní styl. Zúčastnil se už tří desítek klání vousáčů. Jeho zatím největším úspěchem bylo druhé místo mezi americkými soupeři a čtvrté v mezinárodním soutěži.

Svým vousům samozřejmě dopřává kosmetickou výživu. A ačkoliv má vyholenou hlavu, která s porostem na tváři (a daleko pod ní) ostře kontrastuje, neobejde se bez fénu.  

zdroj: YouTube

 

Vousy, vedle nožů a dalších zbraní, pro něž má také slabost, zhusta dokumentuje i prostřednictvím Instagramu. Těžko uvěřit, že byly časy, kdy tento chlápek působil jako holátko

Dlouhé vousy mají samozřejmě i své nevýhody - budí i nepříjemnou pozornost, někteří označují jeho styl za směšný. Též není jednoduché se s touto parádou třeba najíst. Nicméně Wooton svá vousiska miluje a radikální sestřih neplánuje. Naopak - hodlá je nechat dál růst.

Zdroje:
Profimedia, cas.sk, www.dailymail.co.uk