Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 9°C Občasný déšť

Arogantní primátor Hudeček štěpí TOP 09. Děsí prý už i knížete, který ho protlačil

Arogantní primátor Hudeček štěpí TOP 09. Děsí prý už i knížete, který ho protlačil
Tomáš Hudeček | zdroj: isifa/MAFRA/František Vlček

Tomáš Hudeček sice získal těsnou podporu zastupitelského klubu TOP 09, aby se stal primátorem, nadále však podle informací ParlamentníchListů.cz štěpí pražskou TOP 09 – na schwarzenbergovce a kalouskovce. A ztrácí podporu.

Když se hlasovalo o tom, kdo bude nominován za TOP 09 na primátora, získal Tomáš Hudeček těsnou většinu 14 z 26 zastupitelských hlasů, a to ještě díky výrazné podpoře předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga.

„Kandidatura Tomáše Hudečka není překvapivá. Překvapila nás však jeho slabá podpora ze strany zastupitelů TOP 09, nebyla to žádná sláva,“ komentoval to tehdy předseda zastupitelského klubu ČSSD Miroslav Poche.

Hudeček by nejradši vyměnil všechny své zastupitele

Nyní prý ale Hudeček díky svému arogantnímu chování k členům pražské TOP 09 podporu ztrácí a 14 zastupitelů prý již za sebou nemá.

„Rozhodně nepotěšil topáky tím, jak v rozhovoru s paní Drtinovou v ČT mluvil o tom, že není spokojen s panem Nouzou, ale ani dalšími zastupiteli TOP 09, a že by je nejraději všechny vyměnil. Takto arogantně se chová k našim lidem normálně, a pokud měl těsnou podporu v klubu, tak svých arogantním chováním podporu dalších lidí ztrácí,“ řekl ParlamentnímListům.cz zdroj dobře obeznámený s děním v pražské TOP 09.

„ Já bych, kdyby bylo na mně úplně, tak to já bych vyměnil celé zastupitelstvo kolikrát, ale to není reálné,“ řekl v ČT Hudeček.

Hudečkova Prague Pride naštvala kalouskovce

Údajně z něho začíná být již rozpačitý i Karel Schwarzenberg a Miroslav Kalousek. „Kalouskovce“ Hudeček navíc naštval tím, že podpořil Prague Pride homosexuálů. Prý argumentoval tím, že když tuto akci podpořil předchozí primátor Bohuslav Svoboda, on musí taky.

To rozzlobilo například místopředsedu pražské TOP 09, poslance a konzervativce Daniela Korte, který se řadí ke „kalouskovcům“. Přitom Korte Hudečka ještě relativně donedávna podporoval.

Podobně se Hudečkova podpora Prague Pride prý nelíbila ani místopředsedkyni poslaneckého klubu TOP 09 Heleně Langšádlové ze středočeské TOP 09, která patří k bývalým lidovcům ve straně.

Zdroje: