Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Benda (ODS) připustil nejen menšinovou vládu, ale i předčasné volby

Benda (ODS) připustil nejen menšinovou vládu, ale i předčasné volby
zdroj: Mediafax

"Jsou to tradiční koaliční tanečky. VV pořád hledají nějaké problémy, pořád se na sebe snaží upoutávat pozornost. Pevně ale věřím, že převládne zdravý rozum a ochota spolupracovat," reagoval poslanec ODS Marek Benda pro ParlamentníListy.cz na dotaz, zda to tentokrát myslí Věci Veřejné s odchodem z vlády vážně.

ODS má podle Bendy rozpracované i další varianty postupu včetně předčasných voleb.

Pokud jde o to, zda má ODS nějaký připravený scénář pro případ, že se VV přece jen rozhodnou odejít z vládní koalice, Marek Benda konstatoval, že je sice předčasné o tom mluvit, ale je pochopitelné, že občanští demokraté musí být připraveni na různá řešení. „Samozřejmě, že má ODS připravené různé varianty - od menšinové vlády až po předčasné volby. Stále ale věřím ve zdravý rozum," řekl místopředseda klubu Benda. „Navíc o tom nechci předem hovořit. Vyčkejme."

V situaci, kdy už vlastně nikdo neví, čeho tím Věci Veřejné dosáhnout, poslanec konstatoval, že to nevědí nejspíš ani VV samy. Nevím, zda je to reálná představa, nebo na sebe superguru potřebuje upozornit. A upoutat pozornost. To je ten dojem, který to dělá na mě, ale neumím v nich číst, protože každou chvíli je to u nich jinak," řekl.

Celý článek na ParlamentniListy.cz