Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Budou z vás na ministerstvu dělat idiota, poslouchá Babiš ze všech stran

Budou z vás na ministerstvu dělat idiota, poslouchá Babiš ze všech stran
Andrej Babiš | zdroj: Isifa.com

Celý kolotoč kolem budoucího ministra financí ohledně jeho střetu zájmů v resortu je prý nesmysl. Tuto kampaň na svou osobu šéf hnutí ANO Andrej Babiš nechápe, cítí se totiž transparentní a nejsledovanější osoba v zemi. Přesto má mírné obavy. Ví, že na ministerstvu narazí a že z něj mohou úředníci dělat blbce.

„Není sledovanější osoby v této zemi, než je Andrej Babiš,“ míní o sobě budoucí ministr financí. Přitom je dle svých slov absolutně transparentní. „Vůbec nechápu současnou kampaň na můj střet zájmů. Mám z toho pocit, že ta kampaň jde ze strany některých lidí, kteří mají nějaké obavy,“ dodává Babiš pro MF Dnes s tím, že celá nafouklá bublina o jeho střetu zájmů v pozici strážce státní pokladny je nesmysl.

Babiš by během fungování vlády rád přestal s plýtváním ve státě, podle něj je u nás mnoho skupin, které podnikají na úkor státu nebo jen kvůli „hlouposti“ státu. „Ti poctiví mi drží palce,“ říká Babiš a má v plánu aktivně finance řídit. To v jeho podání bude znamenat, že se soustředí na čerpání evropských dotací, které vinou nekvalitních úředníků nejsme schopni čerpat.

Nejhůř na tom podle Babiše je resort dopravy. „Doprava je doslova v dezolátním stavu,“ komentuje špatně využité dotace. Jeho představou je udělat novou koncepci a rozhýbat hlavně klíčové dopravní stavby.

Jenže zatím Babiš poslouchá především negativní reakce, jak je na Ministerstvu financí čeká nepřátelské prostředí. „Jak z nás úředníci mohou udělat blbce, něco nám podsunout, pak to zveřejnit a budou dokazovat, jací jsme idioti,“ říká pro MF Dnes Babiš s tím, že určitě narazí. To pak může ztratit to nejcennější – jeho jméno. „To je pro mne nejvíc“.

Zdroje: