Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Čína bude po ženě, která porodila v letadle, zřejmě žádat náhradu škody

Čína bude po ženě, která porodila v letadle, zřejmě žádat náhradu škody
Žena porodila ve výšce devět tisíc metrů nad zemí | zdroj: YouTube

Mladá žena, která minulý týden porodila na palubě letadla společnosti China Airlines z Bali do Los Angeles, bude zřejmě aerolinkám muset zaplatit náklady na odklonění letadla na letiště Anchorage na Aljašce. Úmyslně totiž zamlčela pokročilý stupeň svého těhotenství, píše britský server The Independent.  

Žena o svém těhotenství neinformovala ani letištní personál ani společnost China Airlines. Navíc byla během letu už ve 36. týdnu těhotenství, takže o měsíc překročila stanovenou hranici. Správně by mohla do letadla nastoupit jen se zdravotním osvědčením, což neměla.

Podle tchajwanského ministra dopravy Čchen Ťien-jüa tak bude stát, který je většinovým akcionářem aerolinek, pravděpodobně požadovat náhradu škody za změnu trasy letadla. A ta se bude podle serveru pohyboval v řádech tchajwanských milionů. "Kompenzace budou zřejmě nevyhnutelné," uvedl Čchen s tím, že v opačném případě by mohlo dojít k nebezpečnému precedentu.

Ministr zároveň uvedl, že žena ve chvíli, kdy jí praskla plodová voda, začala chodit po letadle a ujišťovat se, zda je letadlo stále ještě v americkém vzdušném prostoru. Protože tomu tak bylo, čelí matka nejen vidině milionů vymáhaných státem, ale tomu, že zatím není jasné, kdy novorozenou dceru uvidí. Poté, co letuška dítě odrodila a letadlo přistálo na Aljašce, deportovali imigrační úředníci ženu zpět na Tchaj-wan a dítě zůstalo v péči amerických úřadů.

zdroj: YouTube

Zdroje: