Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Dlouhý: Myslel jsem si, že Peake je chytrá ženská

Dlouhý: Myslel jsem si, že Peake je chytrá ženská
Vladimír Dlouhý | zdroj: Mediafax

Vladimíra Dlouhého sice z prezidentské volby ministerstvo vnitra vyřadilo, ale ve velkém prezidentském interview MF DNES přesto dostal prostor. Mluvil o tom, že se zná s Karlem Janečkem, i o tom, jak se mu zpočátku líbila Karolína Peake. A také vzpomínal, jak s jeho kandidaturou ostře nesouhlasil Václav Klaus.

Jako prezident by prý vládě podepsal daňový balíček, i důchodovou reformu. „U daňového balíčku bych to nezabíjel, podepsal bych to, ale zároveň vystoupil s prohlášením, že se tato vláda zpronevěřuje svému vlastnímu programu, když zvyšuje daně,“ popisuje Dlouhý. „Penzijní reformu bych podepsal, protože kvůli demografickému vývoji se bude muset počet lidí ve druhém pilíři zvyšovat,“ chápe.

Podle něj je česká politika v krizi, kdy lidé přestávají svým reprezentantům věřit. Výsledkem může být to, že do politiky přijdou například lidé z byznysu. „Podívejte, o co se snaží Andrej Babiš nebo Karel Janeček,“ připomíná. Podle něj to však není řešení. „Já se třeba z nám s Karlem Janečkem a myslím, že on už dneska uvažuje zcela mimo byznys. Na rozdíl od Andreje Babiše, který jednou rukou drží a řídí svůj byznys a současně uvažuje o politickém hnutí,“ obává se neúspěšný prezidentský kandidát.

Zdroje: