Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Dobeš zrušil úřednicím místa, dřív než prošla audite

Dobeš zrušil úřednicím místa, dřív než prošla audite
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Ministr školství Josef Dobeš sloučil dva odbory, aby ušetřil. Na obou pracovištích přitom dosud probíhá audit, který má říct, jak efektivní jejich práce je.

Odvolané šéfky dvou odborů ministerstva školství se nestačí divit. Týž den, kdy s nimi hovořil auditor o efektivitě práce, šéf resortu Josef Dobeš (VV) rozhodl, že jejich místa zruší.

Ministr ve středu sloučil odbor rovných příležitostí s odborem prevence, speciálního vzdělávání a institucionální výchovy. Šéfem "sloučeného" odboru jmenoval Viktora Hartoše, který je na úřadu údajně novou tváří. Podle informací redakce už se seznamuje s pracovištěm.

Tiskový odbor zdůvodňuje krok tím, že jde o opatření dlouhodobé strategie a odbyrokratizování úřadu, které nemá s probíhajícím auditem co dělat. Sám Dobeš shrnul odpovědi na veškeré otázky serveru ParlamentníListy.cz do textové zprávy: "Respektuji, že konsensus na Viktorovi Hartošovi je napříč politickým spektrem od ODS ke Straně zelených."

Pracovníci odborů se ovšem ptají, proč si ministerstvo zaplatilo v součtu za více než dva miliony korun audity, které finišují koncem září a na jejichž výsledky si zadavatel nepočká?

Celý článek na ParlamentniListy.cz