Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 0°C Polojasno

Dopravní expert Laudát rád jezdí s autem po kolejích

Dopravní expert Laudát rád jezdí s autem po kolejích
Topácký poslanec Laudát, expert v jízdě po kolejích | zdroj: Profimedia

Topácký poslanec František Laudát dělá čest své pověsti dopravního experta TOP 09. Kromě kvality vozovek sem tam testuje i tramvajové koleje. Jako třeba v úterý večer, kdy v pražské Zenklově ulici najel na tramvajový pás a pokoušel se po něm chvíli jet. Zastavil teprve ve chvíli, kdy jeho Mazda začala drhnout podvozkem o koleje.

Záběry zaparkované Mazdy na kolejích a pár slov Laudáta přinesl portál Tíseň.tv. Jako první byli podle webu na místě nehody městští strážníci, kteří dali místopředsedovi poslaneckého klubu TOP 09 dýchnout, alkohol u něj ale nezjistili.

Laudátovo vysvětlení, proč drandil po koleji, stojí za poslech. Najdete ho ZDE

Auto musel vyprostit jeřáb dopravních podniků. Kvůli této nehodě se tak poslanec Laudát bude muset pěkně praštit přes kapsu. Zaplatit totiž bude muset nejen asistenci jeřábu, ale i zdržení tramvají.

Za nehodu kromě poslancovy nešikovnosti do jisté míry může zřejmě i nový typ tramvajového pásu, který pražská radnice buduje na všech důležitých tepnách v Praze. Podle serveru tento nový typ tramvajového pásu trápí i složky IZS.

V případě nutnosti totiž mohli po původních kolejích jezdit a vyhnout se tak kolonám. Na nově vybudovaných pásech jsou ale vysoké koleje a kamení kvůli tomu, aby po pásu řidiči nemohli jezdit. 

vice-parlamentni-listy zdroj: Parlamentnilisty.cz

Zdroje: