Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 0°C Polojasno

Dorazí na vysílání ČT a chtějí si počkat na Okamuru. Jde o jeho kandidáta

Dorazí na vysílání ČT a chtějí si počkat na Okamuru. Jde o jeho kandidáta
zdroj: Parlamentnilisty.cz

Jak před několika dny informovala některá média, lídr pražské kandidátky Úsvitu Milan Šarapatka údajně dluží nemalé finanční prostředky. Jak naší redakci prozradily hned další dva zdroje, situace se vyhrocuje také uvnitř samotné strany, která má jasně našlápnuto do sněmovny.

Nejprve to vypadalo na pořádný poprask, následně se po tom slehla zem. O čem je řeč? Jak jsme naše čtenáře informovali, Milan Šarapatka měl dlužit několik stovek tisíc. Podle všeho je za možnou kauzou konkurenční boj.

„Podle našich informací je možné, že za kauzou stojí Andrej Babiš, aby Okamuru oslabil v Praze," uvedl v minulosti pro PrvníZprávy.cz dobře informovaný zdroj a politik v jedné osobě. Ze strachu z odvety si nepřál být jmenován ani on, ani jeho mateřská partaj.

Co bude následovat?

Zajímavé je, že na sociální síti Facebook vzniknula skupina Okamurův parazit, zaměřená právě proti Milanu Šarapatkovi. Evidentně se tak jedná o začátek silnější mediální vlny. Na tu upozornil už samotný Tomio Okamura, předseda Úsvitu.

A právě na této skupině se podle našich zjištění objevila další informace. Ti, jimž má Šarapatka údajně dlužit, se rozhodli jít před Kongresové centrum, kde bude ve čtvrtek odvysílána závěrečná superdebata lídrů. Cíl? Říci Okamurovi detaily o vzájemných sporech mezi nimi a Milanem Šarapatkou. Ten ovšem jakoukoli vinu odmítá.

Situaci budeme i nadále sledovat.