Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Občasný déšť

Drábkovi jde po krku už i ODS

Drábkovi jde po krku už i ODS
zdroj: Mediafax

Může to být překvapení, ale poslanci ODS se rozhodně nijak nezastávají svého koaličního kolegy Jaromíra Drábka z TOP 09 za problémy spojené se změnami v systému vyplácení sociálních dávek.

Za krizí, která údajně měla s počátkem naběhnutí nového systému nastat na úřadech práce, často viní právě ministra Drábka a jeho úřad. Příprava na změny byla podle mnohých z nich nedostatečná. Poslankyně ODS Zdeňka Horníková v tom vidí přímo chybu ministra.

Pracovníci úřadů práce, kteří nezvládají nápor spojený se změnami ve vyplácení sociálních dávek, se bouří a nekompromisně žádají hlavu ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka. Dalo by se čekat, že se ministra jeho koaliční kolegové, byť z jiných stran, zastanou a budou držet při sobě. Opak je pravdou. Smířliví ke svému ministrovi jsou pouze poslanci TOP 09.

Zástupci ODS i Věcí veřejných jsou přesvědčeni, že nový program byl nedostatečně připraven. Podpořili tak hlasité znepokojení zaměstnanců úřadů práce, kteří zoufale žádali dokonce o pomoc média, jelikož se jim údajně jinde nedostalo dovolání. Když se prý opakovaně obraceli přímo na ministerstvo práce a sociálních věcí, bylo jim vždy řečeno, že se problém začne řešit, dále se ale už nic nedělo.