Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Dvořáková dává lidem do ruky příručku, jak změnit poměry v této zemi

Dvořáková dává lidem do ruky příručku, jak změnit poměry v této zemi
zdroj: Mediafax

Někdo možná zneužívá zveřejnění odposlechů pražského exprimátora Béma a lobbisty Romana Janouška pro uchopení kontroly nad BIS, obává se politoložka Vladimíra Dvořáková. Koho měla BIS před chováním onoho dua varovat, Václava Klause, který Béma považoval za nejlepšího primátora? Diví se otázkám kritiků BIS, zda služba informovala vrcholové politiky o podivném chování Béma s Janoušekm. Politoložka navíc vydává „manuál“, jak zdola a v mezích zákona na vládu.

Někdy poněkud kontroverzní politoložka a kritička současných poměrů Vladimíra Dvořáková vydává knihu, která by měla vyjít začátkem května. „Ta kniha se jmenuje Rozkládání státu. Jinými slovy není o budování státu, ale je tam popisován proces spíše opačný,“ informovala pro ParlamentníListy.cz Vladimíra Dvořáková.

„Je to kniha v zásadě politologických analýz určených ale široké veřejnosti, proto jsem se zde snažila o srozumitelný jazyk. Pokouším se zde odpovídat na otázky k čemu a proč dochází, zkrátka co se to děje v této společnosti,“ popsala politoložka.