Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Emoce a vzpomínky u soudu. Hysterická Kočí omdlévala

Emoce a vzpomínky u soudu. Hysterická Kočí omdlévala
zdroj: Mediafax

Odpolední část soudního sporu začala překvapivě. Vypovídala totiž PR poradkyně poslankyně Kočí a poslance Škárky Alena Maršálková. Ta doslova uvedla, že korigovala výpověď Kristýny Kočí u notářky. "Byla hysterická, omdlévala," řekla Maršálková.

Již dopoledne předseda soudu odcitoval smlouvu, kterou uzavřela poslankyně Kristýna Kočí a která ukazuje, že peníze, jež měly být údajně úplatkem, měly skončit v rukách její mediální poradkyně Aleny Maršálkové.

Psali jsme: Proces s Bártou pokračuje. Vypovídá Kočí

Dokument prokazuje, že 500 tisíc korun, které měly být údajným úplatkem, měly skončit v rukách PR poradkyně poslankyně Kočí. "To zcela rozbíjí její teorii o uplácení," řekl člen Věcí veřejných.Inkriminovaná smlouva byla navíc podepsána jak Kočí, tak poradkyní Maršálkovou. Samotná poslankyně následně atakovala Českou televizi, že upravila její nahrávku vydanou serverem Týden.

Zároveň připustila, že cílem celé akce bylo ve středu 7. dubna 2011 na mimořádném zasedání poslaneckého klubu odstavit Víta Bártu a pokračovat dál bez něj. Z výpovědi Jaroslava Škárky, která je taktéž citovaná, vyplývá stejná varianta. Kristýna Kočí připustila i krajní možnost, tedy odchod části poslanců VV a podpoření upravené vlády s ODS.