Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Exministr: Ten blázen Pospíšil snad chtěl zavřít i Kalouska

Exministr: Ten blázen Pospíšil snad chtěl zavřít i Kalouska
zdroj: tisková zpráva

Způsob odvolání Jiřího Pospíšila z postu ministra spravedlnosti je podle bývalého poslance, ministra a člena ODS Vlastimila Tlustého naprosto bezprecedentní. Svými výroky reaguje i na dementi premiéra Petra Nečase, že za odvoláním nejoblíbenějšího ministra stojí Pospíšilova snaha jmenovat vrchní státní zástupkyní důraznou Lenku Bradáčovou.

Už sama rychlost, s jakou bylo odvolání provedeno, podle Tlustého o lecčems svědčí. „Ten blázen Pospíšil snad chtěl nechat zavřít i chudáka Kalouska,“ uvádí v nadsázce Tlustý.

Nechuť ke změně vrchní státní zástupkyně je podle Tlustého pouze článek jednoho řetězu. „Letadla CASA – vzorová korupční aféra, stíhání Parkanové, účastníci, kteří se na tom podíleli, jsou všichni v nejbližším okolí pana ministra Kalouska, no a pak už platí má úvodní věta,“ spekuluje exministr.

„Způsob i forma odvolání je naprosto bezprecedentní pro všechny, kdo toho nejsou účastni,“ reaguje Tlustý na upozornění ParlamentníchListů.cz, že zklamání nad tímto postupem vyjádřil i předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. Za pravdu mu dává vzápětí podobné prohlášení ministra zdravotnictví rovněž za TOP 09 Leoše Hegera.