Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 8°C Polojasno

Hamáček má koronavirus

Hamáček má koronavirus
Jan Hamáček, další politik nakažený covidem. | zdroj: Profimedia

Vicepremiérovi a ministru vnitra Janu Hamáčkovi potvrdil test nákazu koronavirem.

Testovat se předseda sociálních demokratů nechal po setkání s ministrem zemědělství Miroslavem Tomanem (také ČSSD), u kterého test potvrdil koronavirus v neděli.

Další členové vedení sociální demokracie, kteří se s Tomanem setkali ve čtvrtek v Lidovém domě, měli testy negativní, řekla mluvčí strany.

Předseda Ústředního krizového štábu Hamáček zůstává po potvrzení nákazy v domácí izolaci.

 

Členové vedení ČSSD byli podle Hamáčka v dobrovolné karanténě po doporučení lékařů. Hamáček v pondělí rádiu Impuls řekl, že nemá žádné příznaky onemocnění covidem-19 a z domova pracuje. Vláda i krizový štáb  v posledních dnech jednají prostřednictvím videokonference.

V domácí izolaci byli už dřív místopředsedové ČSSD a ministři Tomáš Petříček a Jana Maláčová. Nevyhnula se ani politikům za hnutí ANO, v dobrovolné izolaci byl ministr dopravy a průmyslu Karel Havlíček.

Kvůli pozitivnímu testu hlavní hygieničky Jarmily Rážové byl v karanténě tehdejší ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Na konci srpna se koronavirus potvrdil ve sněmovně. Pozitivně byla testována bývalá ministryně obrany a pro místní rozvoj Karla Šlechtová (za ANO) a více než deset poslanců bylo týden v karanténě.

V úterý přibylo v Česku 11 984 potvrzených případů koronaviru. Je to nejvyšší denní nárůst od začátku pandemie. V zemi je teď více než 113 tisíc nakažených. 

Zdroje: