Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Indky se konečně začínají bránit. Dívky zbily dotěrné mladíky

Indky se konečně začínají bránit. Dívky zbily dotěrné mladíky
Indické dívky se musí učit sebeobraně, počet znásilnění v Indii je mimořádně vysoký | zdroj: Profimedia

Dvojice indických studentek zahnala s pomocí opasku dotěrné mladíky, kteří se jí pokoušeli vnutit. Očití svědci potyčky na dívky volali, aby se nebránily. Indií přitom v poslední době otřáslo několik tragických případů znásilnění. 

Incident se stal ve městě Rohtak, které leží na severu Indie. Tři mladíci začali pronásledovat dvě sestry, když vyšly ze školy. Nepřístojně na ně pokřikovali a dokonce se jich dotýkali.

Sestry nastoupily do autobusu, skupinka mužů je následovala. Jeden z mužů popadl dvaadvacetiletou Arati za ruku, další chytl za krk devatenáctiletou Púdžu. Mladší sestra mezitím vytáhla opasek a vrhla se na mladíky.

Dívky pak vypověděly, že jediný člověk, který se jich v autobuse zastal, byla těhotná žena. "Pasažéři nám říkali, že se nemáme bránit, jinak nás znásilní nebo polijí kyselinou," vyprávěla Púdžu.

Někdo z cestujících nicméně incident natočil a zveřejnil na internetu. Díky záznamu policie dokázala útočníky identifikovat a zatknout. Místní vláda se navíc rozhodla dívky odměnit, za statečnost jim věnuje 31 tisíc rupií (v přepočtu 11 tisíc korun).

Ze statistik vyplývá, že v Indii dochází ke znásilnění každých 22 minut. Sexuálních útoků se Indové dopouštějí často ve skupině a v některých případech to celé končí vraždou dívky či ženy. 

zdroj: YouTube.com

Zdroje:
http://www.ndtv.com/