Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 3°C Slabý déšť

Janeček se omluvil Paroubkovi za reportáž o výměně mluvčích

Janeček se omluvil Paroubkovi za reportáž o výměně mluvčích
zdroj: tisková zpráva

Česká televize loni v prosinci odvysílala reportáž, podle níž měla ČSSD měnit mluvčí. Zpráva se však ukázala být nepravdivou. Sociální demokraté na svém webu zveřejnili dopis generálního ředitele ČT Jiřího Janečka.

Stojí v něm mimo jiné, že se Janeček omlouvá Jiřímu Paroubkovi za nepravdivou reportáž o výměně mluvčích ČSSD.

Česká televize odvysílala loni v prosinci reportáž, podle níž by se novým mluvčím ČSSD měl stát blízký známý Jiřího Paroubka Jaroslav Syrový. Tato informace byla podle Paroubka nepravdivá a žádal proto po televizi veřejné služby omluvu.

Janeček podle dopisu datovaného k 11. lednu, ale zveřejněnému až teď, uznal, že Česká televize při zpracovávání daného tématu chybovala. "Šlo o nepřesně reprodukovanou ústní informaci, kterou si autorka bohužel nedostatečně ověřila. Jeho jméno je opravdu v této funkci spojováno pouze s Milošem Zemanem a nikoli s celou ČSSD. Je naprosto zbytečnou chybou na naší straně, skutečně nás mrzí, že k ní došlo a omlouváme se za ni, protože skutečně mohla vzbudit ve vztahu k ČSSD nepatřičný dojem," uvedl v dopisu Janeček.

"Protože jde o nedílnou chybu autorky reportáže a vedoucí vydání pořadu, obě byly potrestány mzdovou srážkou. Pokud byste trval na tiskové opravě, jsme k ní pochopitelně připraveni," nabídl rovněž Janeček Paroubkovi.

Zda bude Paroubek požadovat i tiskovou opravu, nebo se spokojí s Janečkovým dopisem, zatím není známo. Serveru ParlamentníListy.cz se předsedu ČSSD v průběhu čtvrtečního odpoledne nepodařilo zastihnout.

                                                                                                                    www.parlamentnilisty.cz