Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Její tetování jsou tak ošklivá, že nemá o zákazníky nouzi

Její tetování jsou tak ošklivá, že nemá o zákazníky nouzi
Brazilská tatérka Helen Fernandesová | zdroj: Instagram

Za takové obrázky by se nežinýrovali dát trojku ani ti nejmírnější učitelé výtvarné výchovy, pokud by tedy nešlo o práci sedmiletého dítěte. Brazilská tatérka Helen Fernandesová se však díky nim stala známou a na její díla je pořadník. Originalita se v tetování cení a její klienti se shodují, že obrázky jsou vlastně tak ošklivé, až mají své kouzlo.

Fernandesová není naivní, přestože ji kreslení baví už od dětství, ví, že nepatří k její silné stránce. Proto také nikdy neplánovala uměleckou kariéru a vystudovala strojní inženýrství. Své studio nazvala Malfeitona, což v portugalštině znamená "špatně provedené", a dokonce v nadsázce o svém stylu hovoří jako o "tetovacím odpadu".

Jenže každé zboží má svého kupce. Vše začalo v roce 2014, kdy svému příteli nakreslila obrázek netopýra se špičatými zuby. A tomu se tak zalíbil, že ji požádal, aby mu ho vytetovala na tělo. Následoval obrázek kočky pro dalšího přítele a postupně si lidé o její práci mezi sebou pověděli.

"Začali po mně chtít tetování i lidé, kteří nebyli mými přáteli, takže jsem si za to začala něco málo účtovat, abych pokryla cenu materiálu," řekla serveru Boredpanda.

Nakonec bylo zájemců tolik, že si otevřela vlastní tetovací studio. Svou práci prezentuje na Instagramu, kde už má více než 75 tisíc sledujících.

I když ji lze nyní považovat za profesionální tatérku, má tetování stále hlavně jako koníček a kolikrát i měsíc nevezme nového klienta. Když se však "rozjede", zvládne i třicet kousků týdně. "Myslím, že se lidem můj styl líbí, protože jim přijde roztomilý a vtipný," soudí.

Zdroje:
Vlastní, boredpanda.com