Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 3°C Polojasno

Kalousek: Drábek se nedopustil vůbec ničeho. TOP 09 je čistá

Kalousek: Drábek se nedopustil vůbec ničeho. TOP 09 je čistá
zdroj: Mediafax

Ministr financí Miroslav Kalousek v rozhovoru pro server Týden.cz jednoznačně ocenil odcházejícího ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka (oba TOP 09), který podle Kalouskova názoru nastolil vysokou laťku politické kultury v zemi. Rozhodl se totiž k přijetí politické odpovědnosti za své podřízené a rezignoval, i když se sám ničeho nedopustil. Mnozí jiní politici k tomu nenašli odvahu.

První místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek nemá obavu, že by mohla kauza Drábkova exnáměstka nějak ovlivnit volby, protože TOP 09 je strana pro přemýšlivé voliče a ti vidí, že sám Drábek se ničeho nedopustil, naopak ještě předvedl morální integritu. TOP 09 tak může podle Kalouska dál vystupovat jako čistá strana.

Vondra a další

"Myslím, že to můžeme říkat pořád, protože pan ministr Drábek se nedopustil vůbec ničeho. Pouze nasadil velmi vysokou úroveň politické kultury tím, že přijal odpovědnost i za své spolupracovníky. Což, jak jste si mohla v minulosti všimnout, není úplně zvykem," poznamenal ministr.

Následně připomněl např. Kauzu ministra obran Alexandra Vondry (ODS), který nepřistoupil ke stejnému kroku jako jeho stranický kolega.

Zdroje: