Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Kalousek zveřejní nové informace ke "kauze Vondra"

Kalousek zveřejní nové informace ke "kauze Vondra"
zdroj: Mediafax

Ministr financí Miroslav Kalousek ve čvtrtek na brífinku pravděpodobně zveřejní další informace ke kauze pochybného a předraženého tendru na zajištění českého předsednictví EU.

Server ParlamentniListy.cz se zeptal Miroslava Kalouska, co říká na to, že firma ProMoPro vyzvala vládu, aby zveřejnila audity týkající se českého předsednictví EU a že podala oznámení na neznámého pachatele, který vynesl informace o pohybech na bankovních účtech.

Kalousek redakci prozradil, že bude veřejnost informovat o všech skutečnostech kauzy ProMoPro. „Já si myslím, že to má něco do sebe. Že si skutečně veřejnost zaslouží být informována. Já se vyjádřím zítra na brífinku na ministerstvu financí. Nemyslím tím, že se budu vyjadřovat k vyjádření ProMoPro, to vůbec ne," reagoval ministr financí, aniž by přímo bývalého vicepremiéra pro evropské záležitosti Alexandra Vondru jmenoval.

ParlamentníListy.cz nedávno informovaly, že kauza Vondra pravděpodobně neutichne a že se v ní objeví nové skutečnosti. Lidé z ODS podezírají z jejich vynášení právě Kalouska.

Celý článek na ParlamentniListy.cz