Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Kalouskovi nic nedokážou. Zakažte už ten boj s korupcí! Politolog soptí

Kalouskovi nic nedokážou. Zakažte už ten boj s korupcí! Politolog soptí
zdroj: Mediafax

Boj proti korupci jako politický program a heslo by se měl zakázat, je totiž zneužitelný. V souvislosti s nejnovější koaliční strkanicí mezi ministrem financí Kalouskem a místopředsedou Véček Jarolímem to navrhuje politolog Bohumil Doležal. Politici by se podle něj neměli ostřelovat žalobami kvůli popularitě, takové osočení má prý totiž trvalé následky.

Mezi koaličními partnery občanských demokratů to opět vře. Rozbuškou byl tentokrát místopředseda VV pro boj s korupcí Tomáš Jarolím, který podal další žalobu na Miroslava Kalouska (TOP 09). Ten palbu paragrafy samozřejmě opětuje. "Cítím povinnost bránit nejen své dobré jméno, ale veřejně čelit fízlovskému politickému stylu Věcí veřejných. Podávám proto na místopředsedu Jarolíma trestní oznámení pro trestné činy pomluvy a křivého obvinění," uvedl v tiskové zprávě.

Zbraň bez vedlejších účinků

"Jak žaloby místopředsedy VV na ministra financí a místopředsedu koaliční TOP 09, tak i samotné angažování pana Jarolíma do funkce místopředsedy je ze strany Véček snaha zviditelnit se na úkor koaličního partnera," hodnotí bez zaváhání celou situaci politolog. Vzhledem k současnému postavení VV prý straně nic jiného ani nezbývá. Straničtí stratégové si také podle Doležala velice dobře uvědomují, že veškerá trestní oznámení na korupci jsou nesmírně výhodná zbraň, z jejíhož použití nehrozí dotyčnému žádné následky.

Celý článek naleznete na ParlamentniListy.cz.