Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Kam si zajet za nejkrásnějším západem slunce

Kam si zajet za nejkrásnějším západem slunce
Ilustrační snímek | zdroj: ThinkStock

Kam se podívat za dechberoucí historií nebo úchvatnou přírodou, s tím vám poradí leckterá cestovka. Co ale třeba západy slunce? Víte, kde můžete pozorovat ty nejkrásnější?  

1. Nice, Francie

Francouzská riviéra patří bez debat mezi nejromantičtější místa na planetě. A právě tam také můžete spatřit nádherné západy slunce jako vystřižené z impresionistických maleb. 

Nice, Francie Nice, Francie | zdroj: ThinkStock

2. Dubrovník, Chorvatsko

Chorvatsko řada lidí může vnímat jako destinaci pro rychlou a levnou dovolenou. Na skutečnosti, že jde o nádhernou zemi s malebnou atmosférou, to ale nic nemění. A pokud se zatouláte do Dubrovníku a bude zrovna večer, pohodlně se usaďte, protože vás čeká neuvěřitelná podívaná.  

Dubrovník, Chorvatsko Dubrovník, Chorvatsko | zdroj: ThinkStock

3. Tralee, Irsko

Západy slunce v Tralee ležícím na západním pobřeží Irska patří k těm nejdramatičtějším, jaké můžete zažit. Jediné, na co musíte mít štěstí, je dostatek mraků. 

Tralee, Irsko Tralee, Irsko | zdroj: ThinkStock

4. Siem Reap, Kambodža

Nakolik nádherný západ slunce můžete zažít v kambodžském Siem Reap vypovídá skutečnost, že se na to chodí dívat dokonce i místní obyvatelé. Pohled na paprsky, které ospale hladí hladinu jezera Tonlésap, se totiž neokouká.

Siem Reap, Kambodža Siem Reap, Kambodža | zdroj: ThinkStock

5. Kota Kinabalu, Borneo

Pokud se chcete podívat, jak hořící kotouč zapadá za Mount Kinabalu, nejvyšší vrchol Bornea, tak musíte do města Kota Kinabalu. Z Prahy to na Borneo sice není zrovna co by kamenem dohodil, ovšem pro ten zážitek se to rozhodně vyplatí.

Kota Kinabalu, Borneo Kota Kinabalu, Borneo | zdroj: ThinkStock

6. Západní jezero, Čína

Večery u břehů Západního jezera ležícího v čínském Chang-čou inspiroval řadu čínských umělců. A není divu. Lepší místo na pozorování západu slunce snad v Číně nenajdete.

Západní jezero, Čína Západní jezero, Čína | zdroj: ThinkStock

7. Punta del Este, Uruguay

Rozpálený kotouč, který se propadá do Atlantiku, můžete vidět v uruguayském Punta del Este. Na světě je jen málo míst, kde příroda nabízí na sklonku dne takovou podívanou. A uruguayské letovisko k nim rozhodně patří.

  Punta del Este, Uruguay Punta del Este, Uruguay | zdroj: ThinkStock

8. Volcán, Panama

Nejen že v panamském městě Volcán můžete spatřit neuvěřitelný západ slunce, je to také jediné místo na světě, kde můžete vidět najednou Pacifik i Atlantik. 

Volcán Baru, Panama Volcán Baru, Panama | zdroj: ThinkStock

Zdroje:
Huffington Post, Vlastní