Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Polojasno

Kdo tvrdě doplatí na bitvu Zemana a knížete?

Kdo tvrdě doplatí na bitvu Zemana a knížete?
Miloš Zeman, Karel Schwarzenberg | zdroj: tisková zpráva

Volební kampaň před rozhodujícím druhým kolem prezidentské volby vrcholí, drama se stupňuje, protože jasným favoritem není z dvojice Miloš Zeman a Karel Schwarzenberg nikdo. „Myslím, že Miloš Zeman je mírný favorit, stačí, aby v kampani stále udržoval stejnou teplotu,“ je přesvědčen známý politický komentátor Bohumil Pečinka.

Ale není prý nic definitivně rozhodnuto. „Do volby zbývá pět dní, bude záležet na tom, jak volební kampaň vygraduje,“ řekl novinář. Zkušenosti, co se stalo mezi 2. lednem, kdy vyšly poslední průzkumy veřejného mínění, a 12. lednem – prvním kolem volby díky kreativní volební kampani ze strany Karla Schwarzenberga, jsou prý pro něj poučením, že je všechno možné a všechno je otevřené.

Na rozhodnutí vydavatelů mohou některá média doplatit

Bohumil Pečinka říká, že mu nevadí otevřená podpora některých médií prezidentským kandidátům. „Každé médium má právo se znemožnit podle své libosti, otevřená podpora se jim vrátí,“ prohlásil. Zvlášť když podporu před volbou projevují média nejbližšího Schwarzenbergova spolupracovníka – akciové společnosti Economia, kterou vlastní podnikatel Zdeněk Bakala.

Zdroje: