Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Klaus podpořil Bobošíkovou. Ústy Hájka. Vicekancléř kritizoval ČT

Klaus podpořil Bobošíkovou. Ústy Hájka. Vicekancléř kritizoval ČT
zdroj: tisková zpráva

Prezident republiky Václav Klaus na svátek svatého Václava oficiálně podpořil ústy svého vicekancléře Petra Hájka Akci D.O.S.T. a Suverenitu Jany Bobošíkové. Hájek totiž z pověření prezidenta promluvil na manifestaci pořádané touto iniciativou před Hradem.

„Mám milou povinnost vyřídit prezidentovy pozdravy vašemu shromáždění. Vy víte velmi dobře, že si prezident vaší iniciativy velmi cení, že ji podporuje a stejně tak má velké sympatie ke zde přítomné paní Bobošíkové a jejím aktivitám. Vyřizuji pozdrav i jí," řekl na úvod svého projevu prezidentovým jménem Hájek.

Hájek se opět neřídil pravidly politické korektnosti

Hájek poukázal na to, že letošní setkání je v mnoha ohledech jiné, neboť loni bylo hezké počasí, a proto minule přišlo i více lidí. „Bylo hezké počasí, přišlo více lidí, přišel prezident a nebyla tady Česká televize. Letos se věci trošku změnily. Je špatné počasí. Prezident nepřišel, ale Česká televize tu je. Já v tom vidím klíč. Protože se aspoň počtem blížíte obvyklým skupinám, které někde v počtu pěti šesti lidí demonstrují. Jsou to obvykle pokrokové skupiny homosexuálů a podobných skupin našich spoluobčanů, které televize pochopitelně dává do svých hlavních zpráv. Nyní máte šanci se dostat tam i vy. Proto vás prosím, nescházejte se větším počtu," rýpnul si Hájek do našeho z peněz daňových poplatníků placeného veřejnoprávního média.

Celý článek najdete na ParlamentniListy.cz