Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Kníže mluvil, jak mu pusa narostla. A možná zavařil Nečasovi

Kníže mluvil, jak mu pusa narostla. A možná zavařil Nečasovi
Karel Schwarzenberg, Petr Nečas | zdroj: Mediafax

Trestní oznámení na Petra Nečase nemusí být až tak absurdní záležitostí, za jakou ji premiér v první reakci považuje. Advokát Václav Láska se v něm totiž může opřít o výroky předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga pro média, že se v případě exposlanců Šnajdra, Tluchoře a Fuksy jednalo o korupci a ministr Miroslav Kalousek jim měl zajistit patřičně teplá místečka.

Premiér Petr Nečas přitahuje maléry jako magnet. Tentokrát se mu sice už pox-té nehroutí vláda, ale sám čelí trestnímu oznámení. To podal advokát Václav Láska jednak pro podezření z trestného činu přijetí úplatku proti exposlancům ODS Marku Šnajdrovi, Petru Tluchořovi a Ivanu Fuksovi, ale také proti předsedovi vlády Nečasovi a případně dalším osobám pro trestný čin podplácení.

Advokát své trestní oznámení opírá o to, že zmíněná trojice získala výměnou za složení poslaneckých mandátů atraktivní posty a naopak vládě se po jejich odchodu podařilo prosadit daňový balíček. „Navodili vzdáním se mandátu takovou situaci, aby byly Poslaneckou sněmovnou schváleny takové zákony, které byly v rozporu s jejich nejlepším vědomím a svědomím a (dle jejich tvrzení) i v rozporu se zájmy lidu,“ konstatuje bývalý detektiv protikorupčního útvaru v podaném trestním oznámení.


Zdroje: