Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 3°C Polojasno

Kníže to ví. Lidé nás nemají rádi. Ať jdou do háje, říkají si

Kníže to ví. Lidé nás nemají rádi. Ať jdou do háje, říkají si
zdroj: Profimedia

Lidé nemají stávající vládu rádi, připustil v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz předseda TOP 09 a ministr zahraničí Karel Schwarzenberg. Může za to podle něj nechuť k obětím, které přináší reformy, koaliční hádky a korupce. Přes radikalizaci společnosti se nárůstu vlivu extrémistů ministr neobává.

Podle Karla Schwarzenberga patrně dochází v naší společnosti k jisté míře radikalizace. Ta má podle něj svůj původ ve třech faktorech. „Asi nějaká radikalizace bude, bezpochyby. Jsem člen této vlády a je mi to naprosto jasné, lidé stávající vládu prostě nemají rádi, protože vyžaduje oběti," reagoval v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz první vicepremiér a ministr zahraničí Schwarzenberg.

Korupce je rakovina této země

Podle něj není pochyb o tom, že za naštváním lidí stojí i zbytečné interní spory vlády. Nicméně neposledním v řadě důvodů k naštvání společnosti je podle ministra zahraničí korupce. „Lidi také naštvala všeobecná korupce v této zemi. Ta jde shora dolů a v tom jim bohužel musím dát za pravdu. To je rakovina v této zemi," konstatoval ministr.

Celý článek čtěte na ParlamentniListy.cz