Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -1°C Slabý déšť

Koskuba: Když dopadnou volby blbě, pád vlády bude na dosah

Koskuba: Když dopadnou volby blbě, pád vlády bude na dosah
Jiří Koskuba | zdroj: Parlamentnilisty.cz

Poslanec ČSSD proti senátorovi ODS v politické aréně názorů na události uplynulých dnů. Tentokrát Jiří Koskuba a Jaroslav Kubera komentují zatčení a propuštění Marka Dalíka a pak také očekávání toho, jaká překvapení přinesou senátní a krajské volby o tomto víkendu.

Lobbista a blízký přítel expremiéra Mirka Topolánka Marek Dalík byl v pondělí zatčen policií. Přes všechna očekávání toho, že na něj bude uvalena vazba, byl však ve středu propuštěn na svobodu.

„Bez znalosti spisu, se k tomu však lze jen těžko nějak vyjádřit – vše jsou totiž v takovém případě spekulace. Ovšem jisté je, že kdyby Dalík utekl, tak by se ocitl ten soudce, který rozhodl o jeho propuštění, v nepříjemné situaci – a toho si je zcela určitě dobře vědomý. Je třeba si připomenout i to, že vlastně v dnešní době už skoro není kam utéct – na celém světě je možné člověka najít,“ reagoval senátor ODS Jaroslav Kubera.

Zdůraznil však, že pozadí toho všeho on osobně nezná, nerozumí ho, není o tom informovaný. „Nevyznám se v takovýchto hrách. Nedokážu proto ani komentovat to, proč se tak stalo, ani proč zrovna teď,“ řekl Kubera.

 

Zdroje: