Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 8°C Polojasno

KSČM říká: Kandidáti na Hrad jsou zoufalí, ale Zeman je nejmenší zlo

KSČM říká: Kandidáti na Hrad jsou zoufalí, ale Zeman je nejmenší zlo
zdroj: Mediafax

ANKETA O podporu KSČM v přímé volbě prezidenta se ucházejí expremiér Miloš Zeman i senátor a kandidát ČSSD Jiří Dienstbier ml. ParlamentníListy.cz oslovily komunistické předáky s dotazem, koho z obou kandidátů preferují.

Osmého prosince by se měl sejít Ústřední výbor strany, kde se rozhodne, zda dá strana již doporučení svým voličům koho volit. Dlouho se hovořilo o tom, že by za komunisty mohl kandidovat na prezidenta bývalý kosmonaut a europoslanec Vladimír Remek. Ten nakonec kandidovat nebude, ale dle svých slov podpoří Miloše Zemana.

Z odpovědí politiků KSČM vyplývá, že většina z nich se bude řídit stanoviskem ÚV KSČM, někteří z nich ale přece jen své preference prozradili.

Zeman je pragmatik a přítel předsedy KSČM

„Já názor mám, ale vzhledem k tomu, že jsme se mezi sebou ještě nedohodli na doporučení, tak neprozradím svého favorita. Mohu říci jen to, že trošičku se nám otevřel obzor, některé věci jsme neviděli nebo neznali, takže jsme možná někteří došli k přehodnocení. Čekám na rozhodnutí našeho orgánu a pak se k tomu možná vyjádřím, ale do té doby žádné jméno říkat nebudu,“ řekl ParlamentnímListům.cz první místopředseda strany Petr Šimůnek.

Zdroje: