Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 0°C Polojasno

Langer zdraví policii. Příslušníky lituje, Johna odsuzuje

Langer zdraví policii. Příslušníky lituje, Johna odsuzuje
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Smutno je prý bývalému ministru vnitra Langerovi při pohledu na to, jak si ve vedení resortu počíná předseda VV Radek John. Naopak ho potěšilo, že na něj příznivě reagovali demonstrující policisté.

Úterní demonstraci svolaly různé odborové svazy, ale nejhlasitější a nejviditelnější z protestujících byli ti, kteří patří pod ministerstvo vnitra. Tedy pod resort, v jehož čele stál od září 2006 do května 2009 Ivan Langer.

„Shodou okolností jsem se dostal do kontaktu s řadou demonstrantů a jejich reakce na mě byly příznivé. To člověka potěší," svěřil se pro ParlamentníListy.cz Langer, jemuž se na některých transparentech dostalo od policistů satisfakce díky textu „Ivane, promiň".

Z toho, co představuje v čele resortu Radek John, prý na jednoho z jeho předchůdců padá smutek. „Úspory nejsou škrty. Zkušený manažer by si věděl rady, ale ohlášené škrty vyplývají z hluboké neznalosti. Pan John mi připomíná majitele spediční firmy, který nekoupí naftu, aby ušetřil. Sice ušetří, ale jeho firma přestane fungovat," kritizuje Langer kroky nynějšího ministra vnitra.

Celý článek na ParlamentniListy.cz