Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 6°C Oblačno

Mach: Tak tohle nás čeká s ČSSD

Mach: Tak tohle nás čeká s ČSSD
Předseda SSO Petr Mach | zdroj: Mediafax

Sociální demokraté na svém ostravském sjezdu představili svůj hospodářský plán, který mimo jiné obsahuje zvýšení minimální mzdy na 12 tisíc korun a zavedení progresivní daně. Podle předsedy Strany svobodných občanů Petra Macha povedou taková opatření k ještě většímu růstu nezaměstnanosti a prohlubování státního dluhu.

"Pokud ČSSD vyhraje volby, čeká nás růst nezaměstnanosti a růst dluhu, tedy pokračování ve šlépějích současné vlády. Pokud bude ČSSD vládnout s rozpočtovým deficitem 3 % HDP ročně, naroste do roku 2018 státní dluh na 2,5 bilionu korun. Pokud ČSSD zvýší minimální mzdu, nevyplatí se firmám zaměstnat nikoho, jehož práce má nižší hodnotu než 16 000 korun (mzda plus povinné pojistné) a nezaměstnanost poroste," uvádí ve svém vyjádření Mach.

Kritizují vládu, přitom...

Podle předsedy Svobodných se plány sociální demokracie prakticky neliší od reálné politiky současné vlády, kterou ČSSD tolik kritizuje. Například prý zrušila rovnou daň zavedením takzvané solidární přirážky nebo ničí trh práce nesmyslnými dotacemi.

Politik je přesvědčen o nutnosti jít jinou cestou a nabízí vlastní řešení. "Naproti tomu Svobodní mají v plánu zrušení minimální mzdy a legalizaci švarcsystému, vyrovnání rozpočtu a zrušení daně z příjmu (a proti tomu zrušení dotací)," uvádí předseda Strany svobodných občanů.

Zdroje: