Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Místopředseda dávné vlády Lánský hodnotí dnešní mocipány

Místopředseda dávné vlády Lánský hodnotí dnešní mocipány
Egon Lánský. | zdroj: wikipedia

Lžou všichni členové vlády a zdrcení jsou jen, když přijdou o peníze. Premiér Petr Nečas na svou funkci nemá. Kalousek popírá nositele Nobelovy ceny za ekonomiku. Schwarzenberg pouze všechny poslouchá. Kubice na vládu mnohé ví, proto ta závratná kariéra.

Takhle prokádroval vládu bývalý místopředseda Zemanova kabinetu Egon T. Lánský. A moc se s tím nepáral. 

„Chcete kádrový posudek na prezidenta, předsedu vlády a několik jeho ministrů? Já nejsem kádrovák, nikdy jsem je nemiloval, byl jsem naopak jejich obětí. Než se tedy pustím do kádrování, několik slov o stavu české politiky,“ sdělil na úvod Egon T. Lánský. Jelikož byl za vlády Miloše Zemana zodpovědný za koordinaci resortů zahraničí, vnitra a obrany, ale i za přístupová jednání s Evropskou unií (EU), požádaly ho ParlamentníListy.cz, aby okomentoval chování a práci tuzemské politické smetánky. A není to moc pozitivní čtení.

Zpočátku ale několik Lánského slov o české politice: „Máme nejnekompetentnější vládu v dějinách Česka. Na počátku její existence jsem se naivně domníval, že diletanty jsou Věci veřejné a část členů TOP 09 a že ti časem vyzrají. Parádně jsem se mýlil. Véčkaři se stali vládou tak, že začali dělat opak toho, co naslibovali a od té doby si trvale protiřečí a jsou nejraději proti všem. Protiřečí si i TOPkaři, včetně svého zakladatele a vůdce Kalouska, jenž je ovšem jejich jediným zkušeným politikem a organizátorem. Blíže k jeho politice se vyjádřím níže. Pozoruhodné je, že si běžně protiřečí a kecá, nerad totiž používám urážlivé slovo lže, prakticky kterýkoli člen současné vlády, včetně jejího šéfa.“

 

Zdroje: