Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Modrá špíno! Oranžový zloději! Voliči se porvali v diskusi

Modrá špíno! Oranžový zloději! Voliči se porvali v diskusi
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Téma senátních a komunálních voleb nevzbudilo na sociální síti Facebook velký rozruch. Žádná zásadní prohlášení, petice či iniciativy. Zato tábory levicových a pravicových fanoušků nespaly. Slovně si to rozdaly na oficiálním profilu zpravodajské ČT24.

Scénář byl asi následující. Krok první - otázka. "Už se nám to blíží. Jak jste na tom? Půjdete volit?" Krok druhý - reakce. Zpravodajská čtyřiadvacítka vyzvala svých 35 tisíc fanoušků, aby se vyjádřili. To se zpočátku dařilo, když hned několik desítek z nich svorně potvrdilo, že volit půjde.

"Jasný," "Ano, půjdu volit," "Jo, půjdu," "Samozřejmě že půjdu a doufám, že se nás u komunálních voleb sejde co nejvíce," "Jistě, je to občanská povinnost," "Je to přece samozřejmost, jako že zítra zase vyjde slunce," "Zcela určitě, je to mé osobní právo," "To je snad jasný, není mi jedno, co bude z obcí."

Mela se strhla až o několik hodin později. Stačilo málo. První, krátká narážka na opačné politické názory. "Snad už nevyhraje modrá špína!" uvedl jeden z pisatelů. Následná hádka lze zestručnit jednotlivými reakcemi a pokračováním v tahanicích o to, kdo za co může.

Celý článek na ParlamentniListy.cz