Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Moravec chystá na ČT předvolební diskuse. Budou i pro menší strany

Moravec chystá na ČT předvolební diskuse. Budou i pro menší strany
zdroj: Mediafax

Česká televize plánuje změny před v debatách před podzimními volbami. Poprvé se diskusní pořady uskuteční ve všech třinácti krajích a budou do nich pozváni i předsedové stran, které by podle průzkumů nepřekročily pětiprocentní hranici.

Česká televize chystá na krajské volby několik změn. Menší strany zřejmě potěší fakt, že nyní o výběru diskutujících nebude rozhodovat pětiprocentní hranice. Do pořadu, který bude před volbami probíhat, budou pozváni předsedové šesti nejsilnějších stran v regionu.

Ke zjišťování nejsilnějších stran ČT využije dvě agentury kvůli předvolebním průzkumům. Půjde o STEM/MARK a SC&C. "S cílem podat co nejobjektivnější a co možná nejkvalitnější data využijeme výzkumy od dvou nezávislých renomovaných agentur, které budeme navíc sami interně ověřovat," uvedl na tiskové konferenci šéf ČT Petr Dvořák.

Diskusní pořady poprvé proběhnou ve všech 13 krajích. První debata bude 28. srpna v nejmenším kraji, tedy na Karlovarsku. Poslední pak bude v největším, Středočeském kraji. Pořad se bude nazývat Otázky Václava Moravce Speciál a bude se vysílat vždy v úterý a čtvrtek od deváté hodiny večerní. Jejich délka bude 90 minut.