Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Na hory se vrátil sníh, oteplí se za týden

Na hory se vrátil sníh, oteplí se za týden
zdroj: tisková zpráva

Do českých hor se v sobotu vrátilo zimní počasí se sněžením. Příliv chladného vzduchu od severu doprovází tlaková níže, na které se vyskytují srážky.

V sobotu odpoledne sněžilo nejen na hřebenech severních hor, ale například také v Peci po Sněžkou nebo Špindlerově Mlýně.

V Krkonoších by mohlo do rána napadnout i více než deset centimetrů sněhu. Sněží také v Jizerských a Orlických horách, stejně jako v Beskydech a Jeseníkách.

V noci by měly minimální teploty klesat až k bodu mrazu a sněhové srážky se objeví už v nadmořských výškách kolem 600 metrů. V neděli pak teploměry neukáží víc než deset stupňů a sněžit bude zhruba od 800 metrů nad mořem.

Teploty se nyní pohybují mírně pod průměrem a podobné počasí by mělo vydržet ještě na počátku příštího týdne. Hranice sněhových srážek se postupně posune do 1200 mnm a před víkendem se oteplí.

Podle dlouhodobé předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu se koncem příštího týdne vrátí teplé jarní počasí a bude až sedmnáct stupňů. Mělo by být převážně polojasno a srážky - výjimečně i bouřky - jen ojediněle.