Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 13°C Polojasno

Národní divadlo zahajuje sezonu 2020/2021

Národní divadlo zahajuje sezonu 2020/2021
zdroj: tisková zpráva

Národní divadlo přivítá novou sezonu pod širým nebem ve čtvrtek 3. září 2020 mezi 14. a 22. hodinou na Střeleckém ostrově společnou oslavou plnou divadla a hudby. Bude to první skutečně velké setkání po jarní nucené přestávce – a všichni se již nemohou dočkat!

Na hlavní program Opera chystá vystoupení svých sólistů, slavné árie zazpívají Jiří Brückler (Don Giovanni), Ester Pavlů (Carmen), Kateřina Kněžíková (Mařenka, Prodaná nevěsta), Pavel Černoch (Cavaradossi, Tosca).

Následně Balet předvede site-specific akci na téma komedie Leonce & Lena.

Jako třetí vystoupí Činohra, respektive kapela Základní kameny úrazu, složená ze členů souboru.

Po celé odpoledne bude k dispozici stánek s nabídkou propagační produkce ND či fotosoutěží. Proběhne bazar oblečení umělců, pro děti bude připravena „pouliční podívaná“ souboru Bratři v tricku s názvem Prasečí cirkus.

Budou se konat také tvůrčí dílny – Balet chystá Marnou opatrnost, Opera Kukátko do českých oper a Činohra v podvečer spustí další ročník studentského kurzu ND Young. Těšit se můžete i na vystoupení Baletní přípravky ND.

V prostoru kavárny se budou střídat soubory ND s moderovanými rozhovory se svými hvězdami, rovněž bude připravena výstava představující repertoár ND. Odpolední část programu zakončí soubor Laterny magiky předvedením finále ze své inscenace Zahrada. Závěr dne obstará hudební DJ, produkce na baru.

Program k nahlédnutí zde.

Zdroje:
Inzerce