Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Neodstupujme od školného, oponuje vedení VV Škárka

Neodstupujme od školného, oponuje vedení VV Škárka
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Věci veřejné na své ideové konferenci odmítly zavedení školného ještě v tomto volebním období, přestože s ním původně v koaliční smlouvě souhlasily. Jak ale Rádiu Česko řekl výkonný místopředseda strany Jaroslav Škárka, jemu se takové chování strany úplně nelíbí.

Premiér Petr Nečas se v reakci na některá víkendová prohlášení Věcí veřejných nechal slyšet, že pro něj koaliční smlouva platí, a pokud Věci veřejné ji dodržovat nechtějí, mají to jasně říci.

Jenže ani taková reakce se výkonnému místopředsedovi VV Jaroslavu Škárkovi nelíbí. „Věci veřejné chtějí dodržovat koaliční smlouvu, určitě ji budeme dodržovat a i to usnesení bylo formulováno tak, že se bude o možnosti odloženého školného jednat. Myslím si, že se dá jednat i v rámci uzavřené koaliční smlouvy," vysvětlil pro Rádio Česko Škárka. „Naši ministři budou s ostatními ministry vlády jednat o tom, zda by se nenašel nějaký prostor pro zmírnění," podotkl.

„Myslím si, že ten kompromis v rámci koalice je vyjednán dobře a že bychom od toho neměli ustupovat," ubezpečil ale Škárka. Na druhou stranu prý rozumí důvodům, proč jeho spolustraníci toto usnesení přijali.

Celý článek na ParlamentniListy.cz