Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Nevadí mi stávky. Stal jsem se extremistou, baví se politolog

Nevadí mi stávky. Stal jsem se extremistou, baví se politolog
zdroj: Mediafax

V hodně ironickém tónu pojal svůj sloupek pro Deník Referendum politolog Lukáš Jelínek, jehož pobavilo, když o něm premiérův poradce Roman Joch pro ParlamentníListy.cz prohlásil, že zrazuje intelektuály, když mu nevadí stávky.

V podobném duchu se pak Jelínek přiznává k tomu, že se stal extremistou, protože mu nevadí lidé v ulicích ani stávky zaměstnanců.

Potěšení přináší politologovi Lukáši Jelínkovi, když lidé šlapou na paty politikům častěji než jednou za čtyři roky u voleb a pochechtává se, když vládní esa topornými frázemi nedokáží polemizovat se zdravým selským rozumem svých kritiků. „Stal jsem se extremistou. Nevadí mi lidé v ulicích ani stávky zaměstnanců. A odborovým vůdcům neříkám ´bossové´, jako by snad vypadli z mafiánského thrilleru, nýbrž postaru ´předáci´," píše Jelínek v Deníku Referendum.

„Jsem smířený se svým osudem a nemůže mne tedy vytočit ani premiérův poradce pro lidská práva Roman Joch, který podle serveru ParlamentníListy.cz považuje ´mnohdy radikální prohlášení levicových idealistů, jako jsou Vladimíra Dvořáková, Jan Keller či Lukáš Jelínek za zradu intelektuálů´," přiznává politolog.

Celý článek na ParlamentniListy.cz