Dnes je úterý 16. dubna 2024., Svátek má Irena
Počasí dnes 11°C Oblačno

Nordic Telecom rozšiřuje svou síť a pokrývá další lokality 5G internetem

Nordic Telecom rozšiřuje svou síť a pokrývá další lokality 5G internetem
Nordic 5G | zdroj: tisková zpráva

Skupina Nordic Telecom pokračuje s masivní výstavbou nových vysílačů pro službu Nordic 5G internet. Přes prázdninové měsíce se jeho dostupnost rozšířila do dalších 121 lokalit a během září bude zákazníkům služba k dispozici ve zhruba 103 oblastech.

Nordic Telecom se tak drží svého plánu, podle kterého chce ve třetím až čtvrtém kvartálu 2019 pokrýt svým Nordic 5G internetem přibližně 400 lokalit po celé ČR a do konce roku 2020 má ambici službu poskytnout 1,3 milionu domácnostem.

Zákazníci Nordic 5G internetu mají k dispozici rychlosti až 100 Mbps, čímž se tato služba řadí mezi nejrychlejší dostupné na trhu. V rámci podzimní kampaně mohou v září a říjnu všichni noví zákazníci získat Nordic 5G internet s padesátiprocentní slevou na čtvrt roku.

Vlastní sítí Nordic 5G internetu a sítěmi partnerů ve skupině pokrývá nyní Nordic Telecom 30 procent českých domácností. Spolu s dalšími partnery může společnost oslovit svými produkty jako je Nordic TV a Pevný internet DSL více než 90 procent domácností v ČR.

V průběhu podzimu bude pokračovat sjednocení jednotlivých partnerských sítí pod hlavičku rodiny Nordic Telecom. Zákazníci se tak mohou těšit na širší produktové portfolio zahrnující 5G ready sítě a zároveň bude pokračovat lokální a osobní přístup od jejich poskytovatele internetu, na který byli zvyklí. Samozřejmostí je, že všechny služby pro rezidentní zákazníky poskytuje Nordic Telecom bez závazku..

"Neustále posilujeme naši pozici na telekomunikačním trhu a pokračujeme v ambici stát se třetím největším hráčem mezi poskytovateli pevného připojení k internetu. Už nyní obsluhujeme více než sto tisíc spokojených zákazníků," řekl k expanzi jednatel Nordic Telecomu Libor Dočkálek.

Nordic Telecom je telekomunikačním operátorem s vlastními sítěmi v pásmech 3,7 GHz a 420 MHz a napříč skupinou obsluhuje více než sto tisíc zákazníků. V aukci pásma 3,7 GHz získal jako jediný účastník dva bloky spektra. Na nich staví a jako první spustil moderní 5G síť, která nabízí kvalitní pevné vysokorychlostní internetové připojení vzduchem. V budoucnu tato síť umožní i superrychlé 5G datové mobilní přenosy. V pásmu 420 MHz buduje vlastní LTE síť. Současně, prostřednictvím partnerských sítí, působí jako plnohodnotný virtuální mobilní operátor. Společnost je součástí investiční skupiny Nordic Investors, jejím minoritním akcionářem je J&T Private Equity Group.

Zdroje:
Inzerce, komerční sdělení / PR