Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

ODS i TOPka nám kálí na hlavu. Výsměch? VV uvažují o konci vlády

ODS i TOPka nám kálí na hlavu. Výsměch? VV uvažují o konci vlády
zdroj: Mediafax

ParlamentníListy.cz oslovily členy poslaneckého klubu a politiky VV, co říkají na Jarolímovo prohlášení a zda by odchod z vlády měl být jednou z eventualit, jak na vzniklou situaci reagovat. Někteří politici z VV si myslí, že by strana odchod z koalice měla minimálně aspoň zvážit.

Důvodem svolání vedení strany je údajná příprava puče uvnitř strany, o němž měla před rokem podle zveřejněné nahrávky jednat bývalá poslankyně VV Kristýna Kočí s koaličními partnery z ODS a TOP 09.

Reakce koaličních partnerů je výsměch

„Kdyby strana přišla o Tomáše Jarolíma, byl by to její konec. Věci veřejné by se staly Unií svobody, stranou pražské kavárny. Včerejší reakce koaličních partnerů je výsměchem Věcem veřejným a je patrné, že koaliční partneři zapomněli na to, jak loni otevřeně podporovali snahy Kristýny Kočí o rozbití poslaneckého klubu. Je na grémiu a na regionech, co bude dál,“ sdělil ParlamentnímListům.cz předseda poslaneckého klubu VV Vít Bárta.

„Nevím, jestli odejít z vlády. Neznám přesně nahrávku, ale nepochybně by odpovědnost měl vyvodit ministr Jankovský, a to nejen vůči své vládní funkci, ale vůči straně VV a měl by ze strany vystoupit,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz dnes v úřadu končící ministr školství Josef Dobeš, který vyzval k rezignaci Jankovského již včera.