Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Odvážný senátor: Seberte Cikánům dávky

Odvážný senátor: Seberte Cikánům dávky
zdroj: tisková zpráva

Problémy s romskou menšinou budou jedním z nosných témat předvolební kampaně Severočechů.cz a to, že chce ministr práce zpřísnit vyplácení sociálních dávek, je správnou cestou, řekl v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz senátor uskupení Severočeši.cz Jaroslav Doubrava.

„Romská problematika bude jedním z našich hlavních volebních témat. Ne snad kvůli tomu, že bychom trpěli nějakou xenofobií, ale je to věc, která zejména u nás na severu začíná být velmi palčivá a je potřeba s tím něco dělat. Je potřeba docílit stavu, kdy zákony budou platit pro všechny a musí být vymahatelné. Aby se nestávalo to, co jsem zažil. Potkal jsem jednoho známého policistu, jak někam pospíchá a já se ho ptám, kam běží. On odpověděl: ´ale kousek je nějaký problém mezi Cikánama a já nechci být označený za rasistu, tak raději co nejdál od toho," řekl ParlamentnímListům.cz senátor Doubrava.

Jen ať Drábek flákačům sebere dávky

Doubrava také upozorňuje na to, že někteří lidé sice nahlásí krádež, ale již bojí jít k sepsání protokolu, aby se Romové nepomstili jim nebo rodině. „Vezměte si krádeže na tratích, to přece nemůžeme posuzovat jako normální krádež, to je přece obecné ohrožení a může to skončit velmi tragicky smrtí mnoha lidí," varuje Doubrava.

Přestože se senátor Doubrava hrdě hlásí ke svému levicovému ideovému zázemí, souhlasí s tím, aby ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek zpřísnil vyplácení sociálních dávek, neboť je zneužívají právě Romové.

„Je velmi málo věcí, ve kterých mohu souhlasit s naší vládou, ale tohle je jedna z nich. Drábkovi držím palce, aby to prosadil a když budu mít možnost, tak mu pomohu při prosazení takových opatření. Všechno se opět točí kolem Romů. To je komunita, která práci považuje za nejstrašnější způsob obživy. Nadělají si 10, 12, 15 dětí a žijí z těch přídavků a podpor," říká pro ParlamentníListy.cz k návrhu ministra Drábka senátor.

Celý článek na ParlamentniListy.cz