Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Občasný déšť

Pletací komando babiček dokáže s přízí divy

Pletací komando babiček dokáže s přízí divy
Skupina sedmi pletoucích babiček vytvořila model jejich vesnice, na kterém nechybí ikonické stavby, ale ani pošta, obchůdky a množství detailů. Na snímku zleva Sue Cottisová (68), Jeanette Wilsonová (70), Carolyn Ystenesová (70), Margaret Baughanová (73), Sue Couvesová (64) a Sue Pringleová (70) | zdroj: Profimedia

Dva roky trávila sedmičlenná skupinka babiček-pletařek z britského Thrapstonu všechen svůj volný čas nad klubky vlny. Místo oblečků pro svá vnoučata však tentokrát měla vyšší ambice - vytvořit miniaturní pletenou verzi své domovské vesnice. Kromě nejvýznamnějších staveb nechybí ani detaily z běžného života.

Sedmičlenné pletací komando si říká Thrapston Yarn Bombers a nejstarší člence je 93 let. Během svých pletacích dýchánků vytvořila partička více než 15 nejvýznamnějších budov vesnice, včetně 90 let starého městského kina, budovy kostela, pošty či hospody z roku 1790. 

Stavět jen budovy by ale byla nuda, a tak ulice a zahrady kreativní babičky doplnily vtipnými detaily. Na zahrádce hospody tak například popíjí své pivo štamgast s knihou v ruce, pošťák před poštou zrovna vybírá schránku a nechybí ani hasičské auto v akci, případně rybář čekající na svůj úlovek.

Zdroje:
Profimedia, Metro UK