Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Poslanec VV kritizuje vládu, strana mlčí. První přeběhlík?

Poslanec VV kritizuje vládu, strana mlčí. První přeběhlík?
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Ne každý poslanec Věcí veřejných se vnitřně smířil s uniformním postojem strany vůči vyslovení důvěry vládě. Někoho hryže svědomí, ale jen málokdo se nebojí to dát najevo.

Dopravní expert a poslanec Stanislav Huml, který v létě poprvé výrazněji upozornil na kontroverzi smlouvy mezi poslancem a stranou VV v praxi, si nyní vylévá srdce na svém blogu. Není to jen vánoční sentimentalita?

Jak jsme již předestřeli, není to první konflikt svědomí, který poslanec Huml ve straně zažívá. Vyžadovaný kladný postoj k bratřím Mašínům jako direktiva vlády pro koaliční poslance rovněž nenechala Humla v klidu, ba otřásla kontroverzní smlouvou v základech. 

Jak to vidím já

Kauzu Drobil popisuje Stanislav Huml na svém blogu víceméně jednostranně a nepřipouští otazníky. "Chystala se loupež za bílého dne. Na klíčovém místě se ocitl člověk, který na to neměl žaludek.  Když ho chlapci oslovili, začal volat o pomoc. Nedovolal se. Pořídil důkaz a dostal padáka," konstatuje Huml bezprostřední pocity z kauzy Drobil, jejíž vyšetřování s napětím veřejnosti pokračuje.

Celý článek na ParlamentniListy.cz