Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Pozor. Obludný Tluchoř, zní i od poslanců ODS

Pozor. Obludný Tluchoř, zní i od poslanců ODS
zdroj: tisková zpráva

Expremiér a bývalý předseda ODS Mirek Topolánek v rozhovoru pro LN napadl prezidenta a zakladatele ODS Václava Klause. Okamžitě se zvedla vlna odporu z jeho mateřské strany. Řada občanských demokratů neváhala při té příležitosti zkritizovat i šéfa poslanců ODS Petra Tluchoře.

Podle Mirka Topolánka je třeba čelit způsobu vládnutí Klause popírajícímu ústavu a prezident se podle něho snaží z ODS odstranit kvůli svému potenciálnímu návratu předsedu strany Petra Nečase a šéfa poslaneckého klubu Petra Tluchoře. Členové ODS se svým expředsedou ale nesouhlasí.

Topolánek, Tluchoř, Kalousek

„Je třeba čelit tomu byzantskému způsobu vládnutí Václava Klause popírajícímu ústavu ... Klaus pro svůj potenciální návrat do ODS potřeboval odstranit ohniska odporu. To znamená nejen Nečase, ale i Tluchoře a další jména, která jsou s ním v ODS spojována," řekl Topolánek v rozhovoru.

ParlamentníListy.cz již v několika článcích upozornily, že za současnou politickou krizí by mohly být vazby Petra Tluchoře, Miroslava Kalouska a Mirka Topolánka s Kristýnou Kočí. Topolánek tyto domněnky popřel.

Topolánek nemá Klause rád

Hrad bere Topolánkova slova s klidem. „Pan Topolánek by měl dát ještě jeden rozhovor a v něm na druhý pokus vysvětlit, jaké konkrétní prezidentovy kroky napadá. Takhle jsme se dozvěděli jen to, co už víme: Že Václava Klause nemá rád," řekl ParlamentnímListům,cz tajemník prezidenta Ladislav Jakl.

V této souvislosti se tvrdě do předsedy poslaneckého klubu opřel místopředseda sněmovního rozpočtového klubu Michal Doktor. "Petr Tluchoř se odstraňuje sám svou obludností. Chápu, že slovník a intelekt Kristýny Kočí je Mirku Topolánkovi bližší než Klausova tvrdá práce. Klaus s Ústavou žije, Topolánek se jí vysmíval každým jediným gestem," reagoval na Topolánkova slova pro ParlamentníListy.cz Doktor.

Celý článek na ParlamentniListy.cz