Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Občasný déšť

Pražský bar Kalouskovi: Nejste vítaným hostem, omluvte se

Pražský bar Kalouskovi: Nejste vítaným hostem, omluvte se
zdroj: tisková zpráva

V neděli publikovaly ParlamentníListy.cz názor ministra financí Miroslava Kalouska na humoristický občasník Pražské listy. Čtyřstránkový pamflet napadá TOP 09 a na mušku si bere především ministra financí. Volební noviny, který nemají žádnou tiráž a články v něm jsou nepodepsané, napadá i ostatní strany kromě ODS. Kalousek podle něj má dnu, je alkoholik a ultrapravicový účetní. Ministr tehdy sdělil naší redakci, kdo podle něj za urážkami stoji.

„Podle mých informací to je práce Hrdličky a lidí okolo něj, kteří se schází v nuselské hospodě Magister Kelley. Nijak se tím nezabývám a ani nemíním ten kýbl špíny komentovat," řekl ParlamentnímListům.cz ministr financí v neděli z Bělehradu, kam odjel podpořit české tenisty v Davis Cupu.

Kmotr Hrdlička

Tomáš Hrdlička je radním v Praze 10 za ODS. Topolánek jej označoval jako jednoho z „krajských kmotrů". V minulosti veřejně podpořil kontroverzní stavbu nákupního centra Eden, zástavbu Trojmezí, přestěhování fotbalového klubu Bohemians do Edenu s tím, že území by bylo využito pro developerské aktivity nebo na přestavbu Vršovického zámečku na hotel. Naposled jej ministr dopravy Vít Bárta jmenoval jako jednoho z lobbistů, kteří mají zakázán na ministerstvo dopravy přístup. Samotný Hrdlička pro redakci nereagoval.

Celý článek na Parlamentnilisty.cz