Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 1°C Polojasno

Předposlední den roku bude oblačný. Ve vyšších polohách čekejte občasné sněžení

Předposlední den roku bude oblačný. Ve vyšších polohách čekejte občasné sněžení
zdroj: tisková zpráva

Teploty se budou pohybovat od 0 do 4 stupňů Celsia, v 1000 m na horách kolem -2 stupňů Celsia. Dnes bude převážně oblačno až zataženo, od severozápadu občas sněžení nebo sněhové přeháňky, pod 400 m i srážky smíšené. Množství sněhu zatím napadlo zejména v horských oblastech Libereckého kraje.

Problémy mají kamiony v Plavech a Harrachově, další havaroval v Albrechticích na Liberecku. Silničářům se daří upravovat většinu hlavních tahů, ve vyšších polohách však na nich místy zůstává sníh. S novou vrstvou ujetého sněhu musejí počítat řidiči na silnicích třetí třídy v horských oblastech. Bez zimní výbavy jsou tyto cesty nesjízdné, varoval dispečer Krajské správy silnic v Libereckém kraji Michal Hanč.

Na východě Čech sníh pokrývá některé horské silnice v Krkonoších a Orlických horách i vozovky ve vyšších polohách. V nižších polohách padá déšť se sněhem a je snížená viditelnost. Z některých míst je hlášen silný nárazový vítr.

Na Českobudějovicku, Táborsku, Prachaticku a Českokrumlovsku jsou silnice první třídy sjízdné jen se zvýšenou opatrností, na některých vozovkách leží vrstva rozbředlého sněhu. Na Šumavě stále sněží.

Vítr bude foukat čerstvý jihozápadní až západní 4 až 8 m/s, místy v nárazech kolem 15 m/s, na horách kolem 20 m/s začne večer zvolna slábnout.

Slunce dnes zapadne v 16:09 a zítra vyjde v 7:59.