Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Přežili jste jarní úklid? Udělejte si pořádek ještě ve smlouvách na energie

Přežili jste jarní úklid? Udělejte si pořádek ještě ve smlouvách na energie
zdroj: tisková zpráva

Domácí gruntování je „zábava“, která nikdy nekončí. Své byty a domy pucujeme na Vánoce, Velikonoce a jarní uklízení pokračuje i v květnu. Po umytých oknech a naleštěných podlahách nám totiž různě po šuplících často zbývají různé faktury a smlouvy, které by také zasloužily z gruntu „vydrhnout“.

Zatímco však ke klasickému gruntování musíte přemlouvat nejenom zbytek rodiny, ale především sebe, se šuplíky předražených faktur a nevýhodných smluv vám bez vytáček pomůže šikovný internetový srovnávač. Platíte příliš mnoho za elektřinu či plyn? Nebo si chcete zkontrolovat, jestli by se nenašel dodavatel, nabízející výhodnější smlouvu? Právě tyhle otázky vám obratem zodpoví stránka Srovnam.cz.

Na rozdíl od jiných podobných služeb od vás nepotřebuje žádné registrace nebo osobní informace a vystačí s PSČ odběrného místa a výší záloh (nebo jen odhadem spotřeby). Dál už Srovnam.cz obstará vše za vás a okamžitě vám vypíše všechny dostupné nabídky od velkých i menších dodavatelů.

Nejférovější dodavatel roku 2017

Na Srovnam.cz vás už ale dlouho upozorňujeme na to, že neméně důležité jsou i podmínky, za jakých tuto cenu získáme. Na trhu ovšem existují desítky dodavatelů plynu a elektřiny a je nám jasné, že pro běžného spotřebitele je mnohdy takřka nemožné se ve všech nabídkách zorientovat. A proto je tu výzkum Nejférovější dodavatel energií roku 2017! Na jeho výsledky se můžete podívat na našem blogu a zjistit tak, kteří z dodavatelů energií myslí na věci, které jejich zákazníci považují za nejdůležitější.

Kromě koncové ceny se navíc ihned dozvíte, jaké další podmínky tyto nabídky obsahují. Důležitá je samozřejmě délka smlouvy a možnosti jejího vypovězení, ale nepřehlédněte ani zdánlivé drobnosti, jako například etický kodex: tento „štempl“, zaštítěný Energetickým regulačním úřadem, vám zaručuje férové jednání a přehledné smlouvy bez obchodnických triků, ukrytých miniaturním písmem kdesi pod čarou.

Pokud najdete nabídku, která vás zaujme, ale máte ze změny dodavatele obavy, i v tomhle ohledu vám Srovnam.cz pomůže. Na stránkách najdete jak slovníček pojmů a odpovědi na nejčastěji kladené otázky, tak konkrétní návody k výběru a změně dodavatele. Rozhodně se nemusíte bát, že by vás čekalo martýrium z časů, kdy se trh s energiemi otevřel.

Díky Srovnam.cz se na něm zorientujete snadno a rychle a za ušetřené peníze pak můžete třeba najmout nějakou úklidovou četu, ať nejste sami ani na ty okna a podlahy...

Zdroje: