Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 3°C Slabý déšť

Primátor Varů má vrásky na čele. Podrazácká ODS a město v područí mafie

Primátor Varů má vrásky na čele. Podrazácká ODS a město v područí mafie
zdroj: Profimedia

Situace ve statutárním městě Karlovy Vary až nápadně často připomíná situaci v Praze. Patrně ne náhodou jsou obě města považována za centrály české mafie. Také zde se před časem rozpadla vládnoucí koalice a také zde politické dění ovládají ODS s TOP 09 s pomocí silných podnikatelských subjektů. Výsledkem je vleklá politická krize a dokonce i mezinárodní ostuda.

Ambiciózní koalice K 20, sestavená z nových politických stran a hnutí (KOA, Alternativa, O co jim jde? a TOP 09) odstartovala svoji činnost razantně a snaživě  plnila svůj volební program, jehož podstatou je napravení chyb předchozího vedení. To jí také zlomilo vaz.

Když lídr Alternativy Jiří Kotek podal první žaloby, v nichž se například Karlovy Vary dožadují vrácení miliardy za výstavbu KV arény, svým příliš vehementním chováním popudil své kolegy, a ti se ho raději zbavili. Jeho jediný hlas však znamenal konec většiny K20, neboť karlovarské zastupitelstvo disponuje 38 členy. Důsledkem Kotkova odvolání z postu prvního náměstka nastala patová situace, začal totiž hlasovat tzv. podle svého svědomí. Dopředu tak nikdo netuší, co schválí a co smete ze stolu.

Celý článek naleznete na ParlamentniListy.cz.