Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Proč si lidé jezdí odpočinout do domku ve tvaru lesní houby

Proč si lidé jezdí odpočinout do domku ve tvaru lesní houby
Nejoblíbenějším na serveru Airbnb je "houbový domeček" | zdroj: Airbnb

Loftový byt v centru Manhattanu, dům na pláži na Maledivách ani královské komnaty na zámku. Vůbec. Nejoblíbenější ubytování přes server Airbnb vypadá úplně jinak. Leží v Kalifornii, uprostřed lesa plného kolibříků a… vypadá jako houbička.

Kitty a Michael přihlásili svůj dřevěný domeček připomínající lesní houbu do tehdy začínajícího byznysu s pronajímáním domů a bytů turistům a byli jedni z prvních, kdo pomocí serveru riskl nabídnout soukromé ubytování mimo město. 

A vyplatilo se jim to. Už devět let drží čelní příčku v návštěvnosti. "Od té doby nashromáždili téměř 1300 recenzí od hostů z celého světa, kteří přijeli, aby se ubytovali v jejich drobném, 30 metrů čtverečních velkém domečku," uvádí společnost Airbnb.

Stačí se podívat na fotky a je jasné, že pohodlí není rozhodně kritériem, podle kterého si ho hosté volí – ostatně ne každý sní o dovolené se suchou toaletou… Vzhled s polootevřenou kupolovitou střechou a výhledem do zeleně, kde jsou hosté obklopeni hejny poletujících kolibříků, je však až na hranici romantického kýče.

Přesto, nebo možná právě proto lidé za tento zážitek neváhají zaplatit i průměrně 160 dolarů za noc. S poplatky za úklid, provizi a ubytovací taxou je to až o sto dolarů víc.

"Většinu zvuků kolem vás obstará zpěv ptáků, cvrkot cvrčků, kvákání stromových žab a vítr, který se prohání okolními stromy. Žijí tu ale i lidé, takže holt sem tam zaslechnete i důkazy jejich přítomnosti, jako třeba zvuk řetězové pily," varují však radši majitelé hosty, kteří si představují úplnou samotu…

Nejbližší volný termín pro alespoň dvě noci, je k mání až na konci října…

Zdroje:
Vlastní