Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 3°C Občasný déšť

Profesor Pirk a známý kuchař Pohlreich k volbám. Co si o nich myslí?

Profesor Pirk a známý kuchař Pohlreich k volbám. Co si o nich myslí?
Zdeněk Pohlreich | zdroj: Isifa.com

Osobnosti českého společenského života se výsledku nadcházejících voleb spíše obávají, než že by od nich čekaly nějakou pozitivní změnu. Týká se to alespoň těch osobností, které ve své anketě oslovil server Lidovky.cz.

Například kardiochirurg Jan Pirk se obává, aby voliči místo černých koňů voleb nezvolili „voly“. Poukázal na výsledek prezidentských voleb, které podle něj ovlivnila „špína, arogance a plebejství“. Jazykovědec Jan Oliva zase vyjádřil nedůvěru k předvolebním průzkumům, jejich výsledky podle něj vypadají podle toho, kdo si je objednal. Kněz Zbigniew Czendlik nečeká, že se ve volbách objeví nějaká nová strana, která by překvapila. Domnívá se tak po zkušenosti s nováčkem minulých voleb, stranou Věci veřejné.

Výtvarník David Černý se obává zvýšení vlivu Ruska na českou politiku po případném výraznějším volebním úspěchu Strany práv občanů – zemanovci.

Svérázné vyjádření dal serveru známý kuchař a restauratér Zdeněk Pohlreich. "Nezmění se vůbec nic a jestli něco, tak pouze k horšímu. Dobu, kdy se mohlo něco změnit, jsme beznadějně propásli. A myslet si, že dostaneme ještě jednu šanci, je úplná bláhovost, tomu prostě nevěřím, jakkoliv bych si to přál," uvedl na dotaz, co podle něj volby změní.

Zdroje: